Het ingeven van pillen staat met stip op de eerste plaats in de top 10 van zaken die een huisdiereigenaar tot wanhoop drijven. Niet ver daaronder staat het moeten opvangen van urine.
In de meeste gevallen is het echt niet zo moeilijk. Hier volgen de tips:
Bij honden is het opvangen van urine een tweepersoons klusje. De één neemt de hond aan de lijn mee naar buiten en de ander loopt er achteraan en vangt de urine op. U trekt zich natuurlijk niets aan van wat uw buren ervan denken.
Bij teven gebruikt u een plat schaaltje dat u eronder schuift op het moment dat ze gaat zitten. Soms stopt de teef van schrik met plassen maar meestal hebt u dan wel een paar milliliter te pakken. Bij reuen is het nog makkelijker maar moet u iets beter richten als de poot omhoog gaat. Behalve een plat schaaltje kunt u bij reuen ook gebruik maken van een soeplepel. U hoeft dan niet zo diep te bukken.
Het kan zijn dat we specifiek om ochtendurine vragen maar ook als we dat niet doen is ’s morgens vroeg, als uw hond nodig moet, de beste tijd op urine op te vangen.
Als u de urine van uw hond heeft opgevangen doet u die in een SCHOON potje. U kunt bij ons een potje ophalen of u haalt er één bij de humane apotheek. Het is al regelmatig voorgekomen dat we suikerziekte denken aan te tonen als urine wordt ingeleverd in slecht afgewassen jampotten.
Urine moet niet te lang blijven staan voordat het onderzocht wordt. Als u het niet gelijk kunt brengen zet het dan even in de koelkast. Breng het dan in ieder geval binnen 3- 4 uur.
Succes!